Sektöre Dair Yazı Serisi


Sevgili Dostlarım,

Sektörümüzün durağan anlar yaşadığı şu günlerde rahat bir nefes almak, yaptığımız yenilikleri anlatmak, geleceğe dair öneri ve görüşleri dinlemek ve yoğun geçen Yaz döneminin yorgunluğunu atmak için Antalya’da düzenlediğimiz seminer-tatil organizasyonumuza ülkemizin dört bir yanından katılarak mesleğine sahip çıkan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Türkiye Çiçekçiliğine yön vermek adına ikincisini düzenlediğimiz Manavgat Seminerimizde birçok önemli konuya değinip, daha önce yapılmayanları yaptık. Sektörümüzün sorunlarını-çözümlerini, çiçekçimizin daha iyi koşullarda çiçek satmasını sağlayacak öneri ve görüşleri dile getirdik.

Katılımcı üyelerimize en çok satılan ürünlerin dizaynı hakkında eğitmenler eşliğinde uygulamalı sunumlar yaparak Edirne’den Kars’a çiçek siparişlerimizin üst düzey kalitede gönderilmesi hususunda çalışmalar yaptık.

Toplantımızın 3. Gününün akşamında Gala Yemeği ve ardından canlı müzik eşliğindeki eğlencemizde geçen yıldan bugüne birbirimize duyduğumuz hasreti giderip, kocaman bir aile olmanın keyfini bir kez daha yaşadık. Gecenin ilerleyen dakikalarında Türkiye Çiçekçiler Birliği çatısı altında Çiçek Filosu’nun en başarılı bayilerine hediye ve plaketleri dağıttık. Gözü kapalı çiçek dizayn yarışmasında başarılı çalışmaları ile görsel bir şov yapan üyelerimize de ödüllendirerek daha önce yapılmamış yarışma ve şovlar ile gecemizi taçlandırdık.

Tüm bu güzellikleri bir aile olmanın samimiyetiyle Türkiye Çiçekçiler Birliği olarak Tüm Türkiye’deki çiçekçi meslektaşlarımız ile paylaştık ve paylaşmaya da devem edeceğiz.

Sevgi ve Saygılarımla

Çiçek Filosu Başkanı

İsmail BAŞARAN

14.11.2015