Başkanımızdan Sektöre Dair Bilgilendirme 6

Sevgili Dostlarım,

Teknolojinin ticaret anlayışını değiştirdiği günümüzde bundan en çok etkilenen sektör tabi ki hizmet sektörü olmuştur. Çiçekçi işletmecileri ve çalışanları olarak bu değişime ayak uydurmak geleceğe daha sağlam adımlarla yaklaşmamız hususunda bizlere destek olacaktır. Bu destek, e-ticaret firmalarına sattıkları ürünler üzerinden değişik kesinti oranları ile hizmet etmek değil, mesleğimize sahip çıkmakla mümkündür.

Mesleğine sahip çıkma arzusuyla yola çıkarak Türkiye Çiçekçiler Birliği ve Çiçek Filosu kurumlarını kuran bizler, bugün daha önemli bir misyona sahibiz. Bu da Türkiye’mizde çiçekçilik anlayışını teknolojinin gereklerine uygun hale getirerek kaybedilen pasta payımızı çiçekçi meslektaşlarımıza geri kazandırmaktır. Bunu yaparken her meslektaşıma büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bu sorumluluklardan bahsetmek gerekirse, öncelikle meslektaşlarımın %40 - %50 gibi kesintiler ile e-ticaret firmalarına iş yapmamaları, mağazalarını günümüz şartlarına göre dekore etmeleri, çiçek müşterisiyle ilk diyaloğu kuran ve daha sonrasında çiçek siparişinin teslimatını yapacak personelini özenle seçmesi, en önemlisi de sektörüne hem internet üzerinden online hem de bulunduğu bölgede yerel kurumlar üzerinden reklam vererek sahip çıkmasıdır.

Kıymetli Meslektaşlarım, Türkiye Çiçekçiler Birliği olarak her platformda kazancınızı arttıracak formüller üretirken, sizlerden ricamız çiçek siparişlerinin her birine gerekli itina ve özeni göstererek kalite çıtamızı zirveye çıkarmanızdır. İnanıyorum ki hepimiz üzerimize düşen görevleri yerine getirdiğimizde her gün kazancımızın arttığı ve emin adımlarla yürüdüğümüz bir gelecek bizi bekliyor olacak.

Sevgi ve Saygılarımla

İsmail Başaran